Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Port Royal: Bistro hamburger lazaccal

2015. október 05. - kormosgergo

A Port Royal Bisztróba mindig érdemes beugrani egy remek hamburgerre, ha éppen arra járunk. Bár itthon a marhahúsos hamburgerek a legnépszerűbbek, ezúttal a lazacos változatot vettük közelebbről szemügyre, hogy a könnyedebb műfaj kedvelőinek kedvezve, végre azoknak is tudjunk ajánlani valamit, akik nem rajonganak különösen a hagyományos marhahúspogácsás burgerekért. 

img_3906.JPGAz apropó a bátyám névnapja volt, aki a fővárosból érkezett néhány napra, hogy jól kipihenje magát nálunk. Nem voltam könnyű helyzetben, mert Budapest belvárosában gomba módra megszaporodtak az olyan bárok, bisztrók és éttermek, ahol jobbnál jobb street food különlegességekkel örvendeztetik meg az éhes embereket. Végül a Port Royal mellett döntöttem, mert tudtam, hogy ezzel a választással nem lőhetek mellé. Eddig itt még nem hagytak cserben, és annyit előre elárulhatok, hogy ezúttal is elégedetten távoztunk. 

img_3901_2.jpg

Rögtön egy zseniális zöldcitrusos limonádéval indítottunk, amit ribizlivel dobtak fel. A klasszikus narancs-citrom-lime hármas mellett igazán szórakoztató látványt nyújtottak a pirosan mosolygó ribizli szemek.

img_3902.JPG

A hamburger kapribogyóval megkoronázott bucija a mostanában megszokottnál picit sósabb és vékonyabb tésztából áll. Az állaga a széleinél ropogósabb, míg a belseje könnyű és puha maradt. Alsó részét citromlével és citrom héjával ízesített citrusos majonézzel kenik meg, ami ebben a kompozícióban egyenesen telitalálatnak bizonyult. További jó pont, hogy a rengeteg szósz a zsemle pirításának köszönhetően nem áztatta el a szendvicset. 

img_3915.JPG

A lazac a klasszikus liszt-tojás-morzsa panírba forgatva majd kirántva érkezik. A filé szaftos és omlós, ráadásul a rántás kellemes roppanósságot biztosít a burgernek. A krémesre sült padlizsán fenséges és remekül passzol ehhez az összeállításhoz. Rajta egy szép szelet paradicsom és a Port Royalban elmaradhatatlan kígyóuborka csücsül. Aki ez utóbbit feleslegesnek tartja, az egy laza mozdulattal leveheti a torony tetejéről. 

img_3916.JPG

A köret az étlap szerint szalmaburgonya, és bár annál valamivel vastagabbnak tűnik, az ízébe és az állagába nem lehet belekötni. Hozzá rengeteg mártogatós érkezik abból a citrosos majonézből, amivel lehetetlen betelni.

img_3910.JPG

Aki pedig lazac helyett inkább egy csirkés burgert választana, annak a fenti képet ajánlom a figyelmébe étvágycsinálónak. A lazacos Bistro hamburger 1 980 forintba kerül körettel együtt, akárcsak az összes többi szendvics az étteremben. A konklúzió pedig továbbra is az, hogy ha megéheztetek, próbáljátok ki bátran valamelyik Bistro hamburgert a Port Royalban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr797864590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása