Eszünk. Iszunk. Jól megírjuk!

Sunseaty

Hungi Vigadó

2015. július 10. - kormosgergo

A tavalyi év egyik legnagyobb durranása volt, hogy harmincnyolc év szünet után a Régi Hungária újra megnyitott Hungi Vigadó néven. A nagy múltú épület évtizedekig méltatlanul üresen állt, mígnem egy fiatal vállalkozói csoport kibérelte, megnyitotta a teraszt, majd az omladozó báltermet Szeged egyik legmenőbb és legizgalmasabb szórakozóhelyévé alakította.

img_3047.JPG

A Stefánia park patinás épülete mellett kialakított trendi terasz különleges élményt nyújt a betérők számára. A vászonvitorlák igazi tengerparti hangulatot teremtenek körénk, amit a külső bárral és a cserepes mediterrán növényekkel még inkább sikerült fokozni.

img_3061.JPG

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a hely konyhával felszerelt, és történetesen hamburgert is választhatnak a minőségi street food elkötelezett hívei. Van itt sajtburger, sajtos baconos BBQ hamburger, csirke burger, sőt vegán burger is, hogy a vegetáriánusok igényeit is ki tudják elégíteni. A sima sajtos és a sajt-bacon-barbecue-s verzióra várva egy Aperol Limonádét kortyolgattunk naranccsal, uborkával és friss mentával. Az Aperol egy padovai származású keserű narancs és rebarbara alapú likőr, ami enyhén kesernyés ízt kölcsönöz a limonádénak. Ez az igazi nyári frissítő egy pillanatra Olaszországba repített minket. 

img_3035.JPG

A hamburgerek gyorsan megérkeztek: a sajtos baconos BBQ hamburger tizennyolc-húsz deka körüli marhahússal támad, ami - mint megtudtuk - darált nyakból készül. Rendeléskor nem kérdeztek rá, ezért érdemes jelezni, ha közepesen átsütve szeretnénk kérni. Én így tettem, a végeredmény pedig egy kellően szaftos és omlós húspogácsa lett, a marha minden karakterével társulva. A belseje finoman rózsaszín, a fűszerezése pedig nem erőteljes, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

jo.JPG

A szendvics rengeteg bacont és sajtot tartalmaz, emellett savanyú uborka, paradicsom és saláta bújik meg benne. A kétféle szósznak külön fejezetet lehetne szentelni, ugyanis nem elégedtek meg a jó minőségű bolti öntetekkel, hanem a séf által készített BBQ-szósszal és aiolival (fokhagymás majonézzel) örvendeztetnek meg minket. 

img_3025.JPG

A signature sajtburger 15 dekás húspogácsával van felszerelve és a bucija is valamivel kisebb. A zsemle egyébként az édeskésebb vonalat követi, remek textúrával és állaggal. Ebben a változatban nincs BBQ-szósz, viszont az isteni fokhagymás majonéz és a töménytelen mennyiségű sajt mindenért kárpótol minket. A tányérra még egy kis oregánóval megszórt balzsamecet is kerül díszítésnek. 

img_3041.JPG

img_3053.JPG

A köret házilag vágott és helyben kisütött ropogós sültkrumpli. Ahogy kiveszik a fritőzből, paprikás fűszersóval hintik meg, majd frissen és melegen tálalják. Íme:

img_3051.JPG

A ház sajtburgere 1 590 forint, a sajtos baconos BBQ hamburger pedig 1 690 forintba kerül, ami remek opció ilyen menő helyen, ilyen minőségért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sunseaty.blog.hu/api/trackback/id/tr857613912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása